Gondoskodunk róla, hogy Ügyfeleink igényeit, testre szabott karbantartási szolgáltatásokat elvégezzük.  A rendszeresen gondozott kert azonnal hálás. Amit kap,  egy rendezett kert, egészséges, gyönyörű növényekkel, ahol Önnek csak pihennie kell.

Fűnyírás:

 • A rendszeres fűnyírás megelőzi a túlzott gyomosodást, elősegíti a gyep egészséges szaporodását. Mind emellett rendezetté teszi kertjét, meghatározza a gyep külső megjelenését.

Fűkaszálás, bozót írtás:

 • A tisztítandó területeket többféle kategóriába soroljuk, kezdve a fűkaszálástól, át a bozótirtáson, egészen a fakivágásig. Elvadult, elhanyagolt területek, telkek, megfelelő eszközök segítségével karbantartjuk.

Sövénynyírás:

 • A szép sövénykerítés titka a helyes nyírás. Merev, pontos és tiszta vágást igényel.
  Mindezek betartásával növényünk sűrű lombozatot hoz létre, harmóniát, eleganciát, egységet teremt kertünkben.

Gyommentesítés:

 • Minden kert alapvető problémája.  A rendszeres kézi gyomirtás igen hatékony, ezzel szemben időigényes. A másik megoldás a vegyszeres permetezés.

Gyepszellőztetés:

 • Füvet nem vetünk minden évben, így más módszerrel frissítjük a fűállományt.
  Minden tavasszal gyepszellőztetéssel tudjuk eltávolítani az elhalt növényi részeket. Ezzel a módszerrel meglazítjuk a földet, füvünk levegőt kap. A laza talajt, szükség esetén megszórjuk fűmaggal és ellátjuk a megfelelő tápanyaggal, ezáltal gyepünk megújul.

Gyeptrágyázás:

 • A tápanyagok nélkülözhetetlenek a kiegyensúlyozott gyep számára.
  Megfelelő mennyiségben, valamint rendszeres használatuk hozzájárul egészséges pázsitunk kialakulásában.
  Gondozatlan esetben, az ujjasmuhar és a kétszikű gyomnövények képesek kertünkben, füvünk kiszorításával továbbterjedni.

Metszés:

 • A fák metszése fejlődési/növekedési időszakban a legfontosabb, ilyenkor tudjuk kialakítani a fa koronáját. Az alakító metszést követően, a termőegyensúly fenntartására kell odafigyelnünk. Ennek célja a fa termőkorának hosszabbítása, termésünk mennyiségének, minőségének javítása.

Növényültetés:

 • A beültetésre szánt növényeknél figyelembe kell vennünk a környezeti viszonyokat, helyszínt, talajt, valamint a megrendelő igényeit. A növényeket összhangba egymással válogatjuk, ügyelve a színek harmóniájára.

Növényvédelem:

 • A tavaszi metszési munkálatok után, általános lemosó permetezéssel, a telet átélő bogaraktól és gombatelepektől szabadíthatjuk meg gyümölcstermelő-és dísznövényeinket. Kényes növényeinknél célzottan újbóli permetezést alkalmazzunk.

Kerti tó karbantartás:

 • Kerti tavaink tisztítására a legjobb időpont a tavasz, mikor az idő melegebbre fordul, viszont halaink még alacsony fordulaton pörögnek, így kevésbé viseli meg őket a bolygatás.
  Takarításkor a tó alján lévő iszapnak csak egy részét távolítsuk el, ugyanis rendkívül jó hatással van tavunk biológiai egyensúlyára.
  Az algásodás egy természetes folyamat, a víz melegedésével 2-3 hét múlva elmúlik.

Kert téliesítése:

 • A fagyok beállta előtt érdemes növényeinket bekészíteni a télre. Ennek legegyszerűbb módja a lehullott levelek, valamint némi földréteg felhúzása a törzs köré. Trópusi növényeink nagyobb védelemre szorulnak.

Fűszernövénykert gondozása:

 • Kertünkből majdnem egész évben friss füveket szedhetünk a főzéshez. Ennek feltétele a helyes fűszernövény-társítás, a jó termőhely, talaj megválasztása.